Jsme největší psychoterapeutickou asociací v ČR

s více než 1500 členy.

Log in

Trans a genderově rozmanitá klientela v psychoterapeutické praxi

  • 28/06/2023
  • 17:00 - 19:00
  • Online

Přednášející: PhDr. Pavla Doležalová Ph.D. & Mgr. Viktor Heumann

Anotace: Téma je zaměřeno na trans a genderově rozmanitou klientelu ve zdravotních, sociálních a psychoterapeutických službách. Kurz vychází z doporučení nejnovější verze mezinárodních standardů péče (2022) vydaných organizací WPATH (World Professional Association for Transgender Health). Afirmativní a holisticky orientovaný přístup k trans, nebinární a intersex klientele zlepšuje kvalitu života, wellbeing a snižuje rizika minoritního stresu, sebepoškozování, užívání NL. Webinář vás seznámí s etickými principy prvotního kontaktu, afirmativní terminologií a posledními trendy v lékařské péči o trans klientelu. Zmíněny budou také citlivé oblasti duševního zdraví s odkazy na výzkumné poznatky. Zúčastnění obdrží balíček zdrojů a dalších informací v elektronické podobě.

Cílem kurzu je seznámit účastníky s afirmativním přístupem k trans a genderově rozmanitým lidem coby vulnerabilní populaci a ve společné diskusi sdílet podněty a podpořit odborné kompetence při práci s touto klientelou.  

Bližší informace:

https://jsmetransparent.cz/

https://www.nudz.cz/vyzkum/centrum-pro-sexualni-zdravi-a-intervence/granty-a-projekty/trans-e-health-dusevni-pohoda-a-intervence-pro-transgender-a-genderove-ruznorode-osoby

Závaznou přihlášku) zasílejte e-mailem (uveďtě jméno, email, telefon, pracoviště) na adresu: transgender.kurzy@gmail.com

Po obdržení přihlášky, zašleme link na připojení.

Webinář je zdarma, hrazen z projektu: Trans E-Health- duševní pohoda a intervence pro transgender a genderově různorodé osoby (CZ.03.03.01/00/22_021/0001871)


Partnerské organizace:

  

      

     

Identifikační údaje:

Česká asociace pro psychoterapii, z.s.

Náměstí I.P. Pavlova 1785/3

Praha 2, 120 00

IČ: 70860122        

Kontaktní údaje:

Telefon: +420 774 050 413

Email: info@czap.cz

Bankovní spojení:

Číslo účtu : 22332233 / 2010 


© Česká asociace pro psychoterapii

Powered by Wild Apricot Membership Software