Jsme největší psychoterapeutickou asociací v ČR

s více než 1 700 členy.

Log in

ČAP: Neurodiverzita v psychoterapeutické praxi I + II

  • 05/11/2024
  • 19/11/2024
  • 2 sessions
  • 05/11/2024, 17:00 19:00 (CET)
  • 19/11/2024, 17:00 19:00 (CET)
  • Zoom

Registration

  • Pro všechny členy ČAP - je potřeba být přihlášen(a) do svého profilu.

Register

Vracíme se k oblíbeným neurovědním tématům a tentokrát vám nabízíme dvoudílný webinář na téma neurodiverzity

Má neurodiverzita místo v psychoterapii?

V posledních letech se setkáváme v psychoterapeutických praxích stále častěji s tzv. neurodivergentními jedinci (nejčastěji označovanými diagnózou tzv. poruchy pozornosti nebo poruchy autistického spektra). Obě tyto variace se vyskytují v kontinuu. Obě vznikají interakcí neurobiologických a psychologických faktorů a obě tyto perspektivy je nutné při terapii chápat a zohledňovat. Neurobiologické odlišnosti v kognitivním a emočním fungování interagují s faktory rodiny, školy a sociálního prostředí, a tak vytváří problémy, které se mohou projevit později v životě. Navíc obě mohou být zhusta komplikovány jinými psychiatrickými diagnostickými jednotkami, což může ztížit jejich adaptaci a zvládání zátěže. Všechny zmíněné okolnosti mohou mít hluboký a zásadní vliv na sebevědomí, sebeobraz a sebedůvěru klientů a pacientů. 

Přednáška by měla přinést základní informace o neurobiologických základech fungování psychiky lidí s ADHD a PAS a o jejich specifických potřebách v psychoterapeutické praxi, neboť tito lidé nemusí profitovat z běžných psychoterapeutických postupů. Můžeme se společně zamýšlet nad tím, zda a jak naše postupy adaptovat podle dostupných neurobiologických znalostí a vědomostí.  

Oba díly webináře budou nahrávány, přihlášení účastníci dostanou odkaz na shlédnutí, který bude platný 30 dní.

Lektor:

MUDr. Mgr. Kristýna Drozdová, Ph.D.

Vystudovala Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové (všeobecné lékařství) a Filosofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze (psychologie). Téměř 20 let pracovala v Psychiatrické nemocnici v Havlíčkův Brod. Nejdelší dobu se věnovala komplexní léčbě a rehabilitaci psychotických a afektivních poruch. Absolvovala výcvik v satiterapii, což je integrativní psychoterapeutický směr, kombinující na osobu zaměřený přístup, práci s prožíváním a postupy všímavosti (mindfulness).

Je absolventkou výcviku v Terapii zaměřené na emoce (EFT), v moderním psychoterapeutickém směru integrujícím experienciální a na osobu zaměřený model, výcviku v EMDR a psychotraumatologii (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Je certifikovanou učitelkou metody všímavosti v rámci MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) a absolventkou výcviku MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy). Ve své psychiatrické a psychoterapeutické se snaží propojovat různé postupy a přístupy tak, aby so nejlépe odpovídaly danému pacientovi či klientovi.

Zajímá se o problematiku propojení psychoterapie, psychiatrické rehabilitace a využití neurovědných poznatků v praxi psychiatra a psychoterapeuta.


Pravidla pro účast na vzdělávacích webinářích ČAP

  1. Registrace na webinář
    Na webinář se můžete hlásit pouze prostřednictvím oficiálního rezervačního systému. Prosíme, neposílejte platby předem, vyčkejte na výzvu k úhradě po potvrzení registrace.

  2. Nastavení emailové komunikace
    Doporučujeme nastavit si adresu info@czap.cz jako primární kontakt ve vašem emailovém klientovi. Tím zajistíte, že důležité zprávy, jako jsou potvrzení o registraci nebo zaslání záznamu, neskončí ve spamu.

  3. Záznam webinářů
    Všechny webináře jsou nahrávány. Záznam posíláme všem účastníkům, kteří se na webinář přihlásili a zaplatili poplatek. Zaplacením webináře také souhlasíte s tím, že bude webinář nahráván. Všechny zaslané materiály jsou určité pouze pro osobní potřeby účastníků a není dovoleno je jakkoliv šířit dále.

  4. Storno podmínky u nahrávaných webinářů
    V případě nahrávaných webinářů již zaplacenou částku v případě odhlášení nevracíme zpět. Je možné převést účast na někoho jiného. Jméno náhradníka nám případně nahlaste na email info@czap.cz.

  5. Odeslání linku na Zoom
    Link na Zoom vám bude zaslán na email po připsání platby na náš účet. Prosíme, zkontrolujte si včas, zda jste platbu provedli.

  6. Technická podpora během webináře
    Snažíme se zajistit Vám komfort pro dobré připojení na zoom. Ne vždy ale můžeme reagovat na emaily těsně před začátkem konání. Proto si prosím alespoň jeden den předem zkontrolujte, zda jste email s linkem dostali (viz bod 2). V případě potřeby opětovného zaslání nás kontaktujte na info@czap.cz.

  7. Vystavení potvrzení o absolvování webináře
    Vzhledem k množství účastníků potvrzení standardně nevystavujeme. V případě potřeby napište prosím na info@czap.cz.

  8. Zpracování a zaslání záznamu
    Na zpracování a zaslání záznamu z webináře si vyhrazujeme 1 až 3 pracovní dny.





Partnerské organizace:

  

      

     

Identifikační údaje:

Česká asociace pro psychoterapii, z.s.

Náměstí I.P. Pavlova 1785/3

Praha 2, 120 00

IČ: 70860122        

Kontaktní údaje:

Telefon: +420 774 050 413

Email: info@czap.cz

Bankovní spojení:

Číslo účtu : 22332233 / 2010 


© Česká asociace pro psychoterapii

Powered by Wild Apricot Membership Software