Jsme největší psychoterapeutickou asociací v ČR

s více než 1 700 členy.

Log in

Psaní odborných textů: praktický průvodce

  • 31/10/2024
  • 18:00 - 20:00
  • Zoom

Registration

  • Pro všechny členy ČAP - je potřeba být přihlášen(a) do svého profilu.

Register

Seminář se bude zaměřovat na to, proč by se praktikující psychoterapeuti neměli nechat odradit od odborného publikování a co jim může pomoci, aby je publikování bavilo a dařilo se jim.

Pro mnohé psychoterapeuty spočívá poslední kontakt s odborným psaním v dokončení diplomové práce nebo kazuistiky při dokončení psychoterapeutického výcviku a později se písmem odborné debaty neúčastní. Což je škoda - odborná diskuse v recenzovaných periodicích patří mezi důležité formy rozvoje profese a je běžnou součástí kontinuálního vzdělávání a psychoterapeuti mohou sami svojí publikační aktivitou přispět k tomu, aby pro ně publikované odborné texty byly užitečné.

Na příkladu odborného časopisu Psychoterapie ukážeme řadu příkladů publikovaných textů co se týče formy i obsahu, zdůrazníme důležité náležitosti připravovaného rukopisu a podíváme se na některé praktické tipy, které mohou pomoci strukturovat text a provést jím čtenáře.

O lektorovi:

Michal Čevelíček, Ph.D. je psycholog, působí na Katedře psychologie Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity jako odborný asistent a výzkumný pracovník. Více než 10 let se věnuje odbornému publikování na různá témata v oblasti psychoterapie v českých i zahraničních časopisech. Po stejnou dobu je členem redakční rady českého odborného časopisu Psychoterapie, který nyní vede jako šéfredaktor.

Webinář bude nahráván, přihlášení účastníci dostanou odkaz na shlédnutí platný 30 dní.


Partnerské organizace:

  

      

     

Identifikační údaje:

Česká asociace pro psychoterapii, z.s.

Náměstí I.P. Pavlova 1785/3

Praha 2, 120 00

IČ: 70860122        

Kontaktní údaje:

Telefon: +420 774 050 413

Email: info@czap.cz

Bankovní spojení:

Číslo účtu : 22332233 / 2010 


© Česká asociace pro psychoterapii

Powered by Wild Apricot Membership Software