Jsme největší psychoterapeutickou asociací v ČR

s více než 1500 členy.

Log in

INTEGRATIVNÍ PSYCHOTERAPIE ZAMĚŘENÁ NA VŠÍMAVOST A SOUCIT - ÚVODNÍ WORKSHOP

  • 24/09/2021
  • Praha

Integrativní psychoterapie zaměřená na všímavost a soucit (Mindfulness- and Compassion-Oriented Integrative Psychotherapy – MCIP) je nový psychoterapeutický přístup, který do vztahové psychoterapie začleňuje všímavost a soucit. Všímavost a soucit jsou v tomto přístupu využívány v rámci dobře vybudovaného terapeutického vztahu k vytvoření účinného terapeutického modelu, který umožňuje transformaci a růst. Metody MCIP přitom vytvářejí kontext, v němž “jsou dvě vědomé mysli mocnější než jedna”.

V tomto úvodním workshopu poskytnou tvůrci MCIP účastníkům základní přehled teorií a metod MCIP. Pomocí zážitkových cvičení a živé demonstrace terapie předvedou, jak mohou být metody rozvíjející všímavost a soucit k sobě využívány k transformování rušivých zážitků. Účastníci se naučí základní metody MCIP a budou je následně schopni požívat ve vlastní klinické praxi. Pozornost bude na workshopu věnována také všímavé přítomnosti terapeuta, uvědomování si těla a regulaci autonomního nervového systému.

Workshop bude prezentovat základní myšlenky MCIP z nové knihy publikované v nakladatelství Routledge: Integrative psychotherapy: A mindfulness- and compassion-oriented approach.

http://mindfulness.cz/mcip

Partnerské organizace:

  

      

     

Identifikační údaje:

Česká asociace pro psychoterapii, z.s.

Náměstí I.P. Pavlova 1785/3

Praha 2, 120 00

IČ: 70860122        

Kontaktní údaje:

Telefon: +420 774 050 413

Email: info@czap.cz

Bankovní spojení:

Číslo účtu : 22332233 / 2010 


© Česká asociace pro psychoterapii

Powered by Wild Apricot Membership Software