Jsme největší psychoterapeutickou asociací v ČR

s více než 1500 členy.

Log in

Role psychoterapeuta při práci s konfliktními rodinnými vztahy a vydávání zpráv pro potřeby dalších institucí z pohledu etiky – diskusní seminář

  • 08/12/2022
  • 17:00 - 20:00
  • Zoom

Registration


Registration is closed

Vážení kolegové, členové ČAP, psychoterapeuti,

 

V poslední době se na ČAP obracejí s etickými podněty klienti či rodinní příslušníci klientů, kde tématem spolupráce jsou konfliktní rodinné vztahy a do dynamiky dění vstupují další instituce (zejména soudy a OSPOD). Týká se to zejména situací, kdy v rámci psychoterapie jsou zpracovávány a vydávány zprávy, se kterými tyto další instituce pracují a ovlivňují životní situaci klientů a jejich blízkých.

Uvědomujeme si, že zavedená praxe se skutečně někdy dostává do konfliktu s etickými standardy psychoterapie. Rozhodli jsme se proto uspořádat seminář zaměřený na tuto problematiku, prohlédnou si ji a prodiskutovat z pohledu etiky. Výstupem tohoto semináře by mělo být vydání etického doporučení psychoterapeutům ČAP a případně naplánování dalších kroků (vyjasnění právních podmínek, jednání s institucemi, odborný seminář k legislativě – dobrá praxe).

Oslovujeme psychoterapeuty, kteří v tomto poli pracují, oslovujeme i pracovníky OSPOD a zveme i Vás ke společné diskusi.

Setkání se uskuteční v online formě na Zoomu ČAP 8.12. 2022 17,00 – 20,00.

Srdečně Vás zveme a těšíme se na sdílení vašich zkušeností s tímto tématem. Níže najdete dva dokumenty - Vybrané články etického kodexu, které se záležitosti týkají a návrh doporučení ČAP k této problematice.


Za ČAP

 Milan Stiburek a Petr Odstrčil

Dokumenty:

Návrh doporučení ČAP.pdf

Relevantní články etického kodexu.pdf

Partnerské organizace:

  

      

     

Identifikační údaje:

Česká asociace pro psychoterapii, z.s.

Náměstí I.P. Pavlova 1785/3

Praha 2, 120 00

IČ: 70860122        

Kontaktní údaje:

Telefon: +420 774 050 413

Email: info@czap.cz

Bankovní spojení:

Číslo účtu : 22332233 / 2010 


© Česká asociace pro psychoterapii

Powered by Wild Apricot Membership Software